Myśliwskie rarytasy w Ochli (zdjęcia)

14:34

26 sierpnia 2012

Gulasz łowczy, bigos myśliwski, rosół z bażanta i różne rodzaje wędlin królują dziś w skansenie w podzielonogórskiej Ochli. Na terenie Muzeum Etnograficznego odbywa się impreza plenerowa pod hasłem „Dobre, smaczne, bo lubuskie”. Specjalną ofertę dla odwiedzających przygotowali lokalni producenci miodów, winiarze, a przede wszystkim koła łowieckie, które prezentują całą gamę smacznych dań z dziczyzny.

[audio:http://archiwum.zachod.pl/wp-content/uploads/2012/08/26-smacznedobre-bo-lubuskie-relacja.mp3|titles=Dobre,smaczne,bo lubuskie – relacja]

Imprezie towarzyszy konkurs na najlepszy produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę. Skansen można dziś odwiedzać do godz. 18.00, wstęp kosztuje 6 zł.

(Visited 157 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz